WAT IS TRE®?

Wat is TRE®?

TRE staat voor Tension/Trauma Releasing Excersises en is ontwikkeld door David Berceli.

Het is een lichamelijke methode om stress af te voeren terwijl je ligt op een mat, zit of staat, net wat voor jou het meest prettig / effectief is.

Het uitgangspunt is dat je met TRE® een lichaamseigen stressrelease activeert. Net als andere zoogdieren, hebben wij mensen die van nature tot onze beschikking. Wij zijn prima toegerust op het dealen met stress. Effectief omgaan met stress binnen- en buiten de feitelijke stressvolle situaties, maakt/houdt ons veerkrachtig, flexibel en in staat echt te ontspannen.

TRE® laat ons dit doen zonder dat we ons met onze gedachten bezig hoeven te houden met de stressvolle situatie. Het lichaam ontspant daardoor, maar ook ons brein, onze geest. Want lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, bij het bevechten van stress en gevaar, maar ook in het loslaten daarvan. TRE heeft daardoor ook impact hoe we (ook in de toekomst) stress beleven.

Naast het wetenschappelijke onderzoek naar de effecten van TRE®  krijgen we natuurlijk ook veel feedback uit de praktijk:

Stressontlader

Bekijk wie ik ben, en denk je dat je je prettig zal voelen bij mij, maak dan een afspraak. Een kennismakingsgesprek is gratis.

Want het allerbelangrijkste is, dat je je (zoveel mogelijk) op je gemak voelt.