over mij

Een stukje voorgeschiedenis

Zoals voor ons allemaal geldt heeft het leven mij gevormd en gebracht waar ik nu ben. Tijdens mijn opleiding (Hogeschool voor de Kunsten Arnhem) en werk als modern danseres leerde ik mijn lichaam verzorgen, maar ook pijn verbijten.
Tijdens mijn opleiding tot WO psycholoog (GGZ, Radboud Universiteit Nijmegen) kwam de focus vooral op het denken.
Maar de opleiding tot yogadocent (Saswitha Bilthoven) daartussenin, verbond beide, en gaf ook duidelijk ruimte voor het gevoel.
En de opleiding tot TRE provider voegde uiteindelijk het meest natuurlijke element toe: geen techniek, geen methodiek, maar gebruik makend van het herstelvermogen dat van nature in ons allen zit.
Zowel binnen die opleidingen als in mijn werkervaring, hoofdzakelijk als zelfstandige, ben ik altijd iemand geweest met een eigen mening en een eigen stem.

Waarom Stressontlader?

Ik denk dat Stressontlader een unieke praktijk is. Natuurlijk ben ik geschoold en geïnspireerd door grote namen, maar ik heb ook een eigen visie.

Ik heb respect voor wetenschappelijk onderzoek, protocollair werken en evidence based behandelingen en zal me blijvend daarin verdiepen. Als ik denk dat jij beter af bent bij een GGZ instelling of praktijk, zal ik je zeker doorverwijzen!

Maar ik denk ook dat er genoeg mensen zijn die liever niet de ondersteuning zoeken van de gestandaardiseerde GGZ voor hun dilemma’s, klachten en verdriet. Of mensen die voelen dat ná hun traject(en) binnen de GGZ alsnog  stukjes zijn die zorg en aandacht behoeven. En ook zijn er mensen die zich binnen de reguliere GGZ niet voldoende gehoord of gezien voelen en dus zijn vastgelopen in hun behandeling.

Word je eigen stresscoach! We kunnen deze poster invullen om zicht te krijgen op jouw mechanismen en hoe erop te sturen

Visie

In mijn praktijk put ik uit alle disciplines waarin ik me heb verdiept. Denk aan de hedendaagse psychologie en traumaverwerking. Maar ook de meer klassieke vormen van psychologie waarbij de verwerking van onze ervaring op onze ontwikkeling centraal staat. Of de 30 jaar dat ik yoga beoefen waarbij lichaamswerk, ademhaling, bewustzijn en verbinding centraal staan, en in verschillende soorten yoga anders worden benaderd. Net als binnen de dans, waar de lichamelijke en energetische benadering verschillend is per discipline, of de TRE die aangevuld, geïnspireerd en onderbouwd wordt vanuit een heel scala aan neurologische, fysiologische, energetische en spirituele disciplines. Dit alles heeft bijgedragen aan mijn visie op de manier waarop we ons als mensen handhaven in onze privé beleving, in onze sociale kring, op ons werk en op de manier waarop we ons verhouden tot maatschappelijke en globale ontwikkelingen.

Benadering

Ik vind dat we nog heel vaak eigenlijk aan symptoombestrijding doen als het gaat om klachtbehandeling. We gaan op zoek naar manieren om anders te leren denken waardoor we anders gaan gedragen. Maar hoe fijn is het als je kunt begrijpen waardoor je anders gaat denken en je dus anders gaat gedragen.

Dat lijkt bijna hetzelfde, maar dat is het niet. Als je begrijpt waar je gedrag vandaan komt, als je het kunt respecteren maar ook kunt kaderen, dan is het onvermijdelijk dat je anders gaat denken over principes die je misschien al decennialang nastreefde. Dat is het begin van verandering, van bevrijding!

En dat begrip heeft soms te maken met begrijpen hoe een oude situatie was, maar meestal vooral met hoe jij een oude situatie hebt geinterpreteerd en verwerkt. Daar ligt een belangrijke sleutel! En hoewel soms zo’n inzicht genoeg is en je dus snel weer verder kan, is er soms ook meer voor nodig. Helpt het inzicht, maar val je toch snel terug in oude patronen en oude reacties. Waardoor je eigenlijk weer afdrijft van je nieuwe inzicht en de kans op nieuwe gedachten en nieuw gedrag. Blijvende verandering vraagt naast inzicht om zorg, aandacht en volharding!

Is dat iets waar jij aan wil werken?

Stressontlader

Bekijk wie ik ben, en denk je dat je je prettig zal voelen bij mij, maak dan een afspraak. Een kennismakingsgesprek is gratis.

Want het allerbelangrijkste is, dat je je (zoveel mogelijk) op je gemak voelt.