Stressklachten bij kinderen

Heeft je kind het moeilijk? Begin bij jezelf.

Stressklachten bij kinderen

Stress ontlading
voor kinderen

Door de grote verwachtingen en dreigingen van deze tijd staan onze kinderen onder druk.

Drukverlichting begint voor een groot deel bij de verzorgers. Hoe meer ontspannen jij bent, hoe sneller je herstelt van dreiging en vervelende situaties, hoe beter je kind daarvan leert hoe het samen met jou – en zelf – kan ontspannen. Zo kun je samen de stressklachten bij je kinderen verminderen.

Heeft je kind het zwaar?

Ga dan eerst na welke hulp jij nodig hebt!

Ben je in staat jezelf te reguleren, dan wordt het tijd om te kijken wat het kind zelf nodig heeft. En naast praktische hulp die ongetwijfeld te vinden is op school en via de gemeente, kun je je kind zich ook laten ontladen.
Want ongeacht leeftijd, het is mijn absolute overtuiging dat een gereguleerd mens bij zijn eigen kracht en vindingrijkheid komt.
Uiteraard worden sessies met kinderen aangepast aan hun leeftijd, ervaringen en behoeften.
In de praktijk blijkt TRE naast bij angst- en stressklachten, ook succesvol bij kinderen op het autismespectrum en adhd.

Bij kinderen en jongeren benader ik stress, spanning en emoties op een (aangepaste) cognitieve manier, maar ook een lichamelijke.

Voor alle kinderen die door hun situatie, geaardheid of anders-denken, stress ervaren. In mijn praktijk werken we aan bewustwording; wat leidt tot stress, hoe merken we dat (eerder) op en wat kunnen we doen om die spanning weer af te voeren?

Dit kan op individuele basis, op groepsbasis en in ouder-kind-sessies. Ik maak hierbij onder andere gebruik van TRE. Dit natuurlijke ontladingsmechanisme dat iedereen tot zijn/haar beschikking heeft kun je je leven lang inzetten. Maar er is meer nodig dan alleen stress afvoeren. Want tot welke veranderingen leidt dat in ons leven? Welke (nieuwe) emoties ervaren we, welke verrijking geeft het en hoe kunnen we dit integreren in ons dagelijks leven?