Waarvoor kun je terecht
bij Stressontlader?

stress

"We weten vaak best wat goed voor ons is, maar de warboel van het leven zit soms in de weg."

Stressontlader is een praktijk waar je terecht kunt voor coaching en lichaamswerk, er vanuit gaande dat eigenlijk alles wat je in de weg zit, zorgt voor stress.

Soms zijn het gedachten die in de weg zitten, soms situaties of ervaringen. Je gedachten en gevoelens hebben invloed op je lichaam en je lichaam op je gedachten en gevoelens.

Misschien merk je dat na deze intense tijd van corona dingen zijn veranderd. Jij zelf, je omgeving, je relatie met anderen? Misschien ben je angstiger geworden, en maak je je meer zorgen. Misschien wil je de coronastress gewoon eens goed van je afschudden, of realiseer je je dat er meer in de weg zit dan je aanvankelijk dacht.

Je kunt bij mij werken aan stressontlading. We bepalen samen per sessie waar de focus ligt; op de analyse, regulatie of reductie. Werken we met het lichaam, of gaan we analytisch te werk, op zoek naar de oorsprong van hetgeen je in de weg zit?

Soms ligt de oorsprong voor de hand en dichtbij, soms is het een schijnbaar onbegaanbaar pad. Dus soms ben je met een paar sessies geholpen en kun je zelf prima verder. Maar soms vraagt ontladen meer tijd, aandacht en zorg.

In de hedendaagse wetenschappelijke kijk op stressreductie en behandeling van ptss, (chronisch en/of vroegkinderlijk) trauma is steeds meer ruimte voor lichaamswerk. Langdurige perioden van intense stress en trauma zorgen voor veranderingen in het brein en in het lichaam, dus ligt de sleutel naar genezing ook op beide vlakken. Stress- en traumabehandeling zonder het lichaam erbij te betrekken is dan ook eigenlijk ondenkbaar!